Reclame
terug

Top 10 Kinderattracties in Disneyland Paris die je niet mag missen

Wat je zeker niet mag missen

Disneyland Paris is een magische bestemming voor kinderen van alle leeftijden. Met een uitgebreid aanbod aan attracties, shows en interactieve ervaringen is er voor elk kind wel iets bijzonders te beleven.

In deze blogpost zetten we de tien leukste kinderattracties op een rijtje, zodat je het meeste uit je bezoek kunt halen. Ontdek waarom deze attracties een must zijn voor jonge bezoekers.

1. Dumbo the Flying Elephant

LocatieFantasyland, Disneyland Park
IntensiteitRustig

Een van de meest iconische attracties van Disneyland Paris is ongetwijfeld Dumbo the Flying Elephant. Deze klassieker biedt kinderen de kans om in hun eigen vliegende olifant te stappen en door de lucht te zweven, terwijl ze zelf de hoogte kunnen bepalen. Met prachtig uitzicht over Fantasyland en een speelse sfeer is deze attractie een hit bij jonge avonturiers.

Wordt je kind snel wagenziek? Dan skip je best deze attractie. Door het continue ronddraaien kan je kind hier wagenziek van worden.

2. Peter Pan’s Flight

LocatieFantasyland, Disneyland Park
IntensiteitRustig, met een lichte spanning

Hoewel de attractie een zwevend schip en spannende thema’s heeft, blijft Peter Pan’s Flight een vrij ontspannen rit. Het zweven door het luchtlandschap van Neverland kan voor jonge kinderen een beetje spannend zijn, maar over het algemeen is dit een zachte rit die veel verwondering opwekt bij hun. Tijdens je vlucht kom je zeemeerminnen tegen, vlieg je over Londen met een prachtige verlichting en zie je zelfs piraten. Het volledig verhaal van Peter Pan komt aan bod.

Let op! De schepen kunnen soms een schokkende beweging maken, wat oncomfortabel kan zijn.

3. It’s a Small World

LocatieFantasyland, Disneyland Park
IntensiteitZeer rustig

Geen bezoek aan Disneyland Paris is compleet zonder een ritje in It’s a Small World. Deze kleurrijke boottocht neemt je mee door een wereld van verschillende culturen en volkeren, met vrolijke poppen en een aanstekelijk deuntje dat je nog dagen zal bijblijven.

Voor kinderen is dit een rustige boottocht op het water, wat het altijd leuk maakt. De levendige kleuren, leuke melodieën en een sfeer maken deze attractie geschikt voor alle leeftijden, jong en oud.

4. Buzz Lightyear Laser Blast

LocatieDiscoveryland, Disneyland Park
IntensiteitRustig, maar interactief

Als je kinderen fan zijn van Toy Story, dan is Buzz Lightyear Laser Blast een absolute aanrader. In deze interactieve rit nemen bezoekers plaats in hun eigen ruimteschip en krijgen ze een laserpistool om te helpen de boosaardige keizer Zurg te verslaan.

Het competitieve element van het schieten op doelen maakt het extra leuk voor kinderen, en de prachtige Toy Story-thema’s zorgen voor een vrolijke sfeer. Bovendien biedt deze attractie veel plezier voor het hele gezin, met iedereen die probeert de hoogste score te halen!

5. Mad Hatter’s Tea Cups

LocatieFantasyland, Disneyland Park
IntensiteitRustig tot medium. Ligt aan je eigen snelheid.

Deze kleurrijke attractie, geïnspireerd door Alice in Wonderland, laat kinderen en hun ouders ronddraaien in gigantische theekopjes. Mad Hatter’s Tea Cups biedt een speelse en vrolijke ervaring, waarbij je zelf kunt bepalen hoe snel je draait.

Tip: wordt je kind snel wagenziek? Niet te snel draaien! 's Avonds is de attractie nog mooier met prachtige verlichting.

6. Casey Jr. - Le Petit Train du Cirque

LocatieFantasyland, Disneyland Park
IntensiteitMedium

Deze vrolijke mini-achtbaan is perfect voor jonge kinderen die klaar zijn voor hun eerste achtbaanervaring. Casey Jr. - Le Petit Train du Cirque is gebaseerd op de beroemde circustrein uit de film Dumbo en biedt een leuke, speelse rit door een prachtig decor. De zachte snelheid en het kleurrijke thema maken het een veilige en opwindende keuze voor jonge waaghalzen.

7. Le Pays des Contes de Fées

LocatieFantasyland, Disneyland Park
IntensiteitZeer rustig

Voor de kleinste bezoekers is Le Pays des Contes de Fées een rustige en betoverende attractie. Deze sprookjesachtige boottocht neemt je mee langs prachtige miniaturen van beroemde Disneyverhalen, zoals Aladdin, Sneeuwwitje en Belle en het Beest. Het is een perfecte manier om even tot rust te komen en te genieten van de magie van Disney, terwijl de jongste gezinsleden zich verliezen in hun favoriete sprookjes.

8. Meet Mickey Mouse

LocatieFantasyland, Disneyland Park
IntensiteitZeer rustig

Niet zo zeer een attractie, maar een must-do met je kinderen. De wachtrij voor deze meet en greet locatie kan lang worden, dus voorzie eerst een toiletmoment en neem snacks mee. In de wachtruimte kan je wel kijken naar verschillende Mickey Mouse cartoons op het grote scherm.

Als jullie aan de beurt zijn, dan ontmoeten jullie Mickey Mouse in zijn kleedkamer achter het podium. Hij staat jullie op te wachten voor een knuffel en een foto die een prachtige herinnering zal zijn aan jullie bezoek.

9. Slinky’s Zigzag Spin

LocatieToy Story Playland, Walt Disney Studios Park
IntensiteitRustig, met een lichte spanning

Laat je kinderen plezier maken in deze vrolijke attractie geïnspireerd door Slinky Dog uit de Toy Story-films. Slinky Dogs Zigzag Spin biedt een kleurrijke en speelse ervaring waarbij kinderen in een grote cirkel rondjes draaien terwijl Slinky de pret verhoogt. De snelheid van de attractie ligt niet zo hoog, waardoor het een plezierige rit wordt voor iedereen.

10. Spider-Man WEB Adventure

LocatieAvengers Campus, Walt Disney Studios Park
IntensiteitMedium, interactief

In deze innovatieve attractie, gelegen in het Avengers Campus, stap je in de wereld van Spider-Man en help je hem om losgeslagen Spider-Bots te vangen. Met behulp van een speciaal voertuig en interactieve web-shooters, kunnen kinderen en hun ouders samen “webben” schieten om zoveel mogelijk bots uit te schakelen.

Het voelt als een videogame in het echt, wat vooral voor oudere kinderen (en jonggebleven volwassenen) een geweldige ervaring is. De bewegingen van het voertuig zijn soepel, maar het competitieve en interactieve aspect maakt het opwindend en actievol. Haal jij de hoogte score?

Pro-tips als je kinderen niet van wachten houden

Soms kunnen de wachtrijen langer zijn, waardoor je een half uur tot een uur moet wachten. Als je kinderen niet van wachten houden, dan zijn hier enkele tips om hun bezig te houden:

  1. Maak gebruik van Disney Premier Access. Met deze dienst kan je bij veel attractie de wachtrij skippen tegen een kostprijs.
  2. Koop een bubbelschieter. Deze toffe schieters zijn te krijgen voor ongeveer €20 in de vorm van je favoriete Disney figuur. Sommige maken ook muziek.
  3. Voorzien een leuk spelletje, zoals een Disney bingo, of Disney memory.

Klaar voor je volgende trip?

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 42

20 oktober 2024 17:48

Hoe houd je je kinderen geïnteresseerd tijdens het wachten in Disneyland Paris

27 september 2024 11:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 37

15 september 2024 15:12
Je verblijf in Disneyland Paris
Zin in een trip naar de magie?

Bekijk de aanbiedingen

Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.