Reclame
terug

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 35

Van 26 augustus tot en met 1 september 2024
Er gebeurd altijd veel in Disneyland Paris. Soms te veel om allemaal op te noemen, maar met dit wekelijkse overzicht proberen we je helemaal up-to-date te houden. Geniet er van!

Parken

  • In het Walt Disney Studios Park is de klokkentoren van Arendelle uit de steigers. Meer en meer van het nieuwe themaland begint klaar te geraken. Het nieuwe themaland zal in 2026 openen.
  • Verder beginnen de tuinen aan Adventure Way vorm te krijgen.
  • En is de nieuwe ingang vanuit Toy Story Playland zichtbaar.
  • Vanaf 3 september zal je, via een reisbureau, je verblijf in Disneyland Paris kunnen boeken voor datums tot en met maart 2026. Direct boeken via de website kan vanaf 10 september.

Attracties

  • De attracties Le Pays des Contes de Fées is opnieuw geopend! Er zijn drie nieuwe scènes gekomen gebaseerd op Frozen, Winnie The Pooh en Up. Verder zijn alle decors proper gemaakt en is het ook grote sprookjesboek vernieuwd. De eerste bezoekers kregen een poster van de attractie als aandenken. Zolang de voorraad strekt, krijg je ook een gratis poster als je een flesje Vittel (de sponsor van de attractie) koopt bij het nabijgelegen horecapunt The Old Mill.
  • Disneyland Paris deelde ook enkele beelden van achter de schermen.
  • Door de opening van de attractie, is ook Casey Jr. - The Little Circus Train terug geopend. De attracties had deze week echter al een storing waardoor de gasten geëvacueerd moesten worden. Dit gebeurde zonder problemen.

Entertainment

  • Deze week werd World Princess Week gevierd. Dagelijks werd je verwelkomd door Minnie Mouse in het Disneyland Park en kon je genieten van een extra show met de Disney Prinsessen. Deze waren ook doorheen het park te moeten. Verder waren er speciale cocktails en snacks beschikbaar. Je goodnight kiss kreeg je van Rapunzel en Assepoester.
  • Een update over het nieuws over de sluiting van Disney Junior Dream Factory. Dit blijkt niet het geval te zijn. Disneyland Paris heeft laten weten dat de show 'op een latere datum' zal terugkeren, maar eerst komt er een interactieve show met Minnie Mouse vanaf november 2024. Voor de laatste voorstelling stonden er enorme wachtrijen. Disney Fans gaan de show zeker missen.
  • Op 13 september 2024 vindt het volgende Disneyland Pass plaats. De tickets voor dit evenement zijn nu volledig uitverkocht. Het nieuwe evenement staat volledig in teken van de jaren 2000 en er zullen veel Disney Figuren te zien zijn.

Disney Village

  • De achterkant van Planet Hollywood werd volledige gestripped. Geruchten gaan de ronde dat hier een Italiaans restaurant komt.
  • Disney heeft toestemming gekregen om de Disney Events Arena te slopen. Het gebouw werd sinds 2007 gebruikt om verschillende evenementen in te organiseren. In 2021 werd het nog gerenoveerd en gebruikt voor evenementen zoals runDisney.

Eten & drinken

  • Halloween moet nog beginnen, maar Disneyland Paris gaf alvast een preview van de snacks die te krijgen zullen zijn tijdens het kerstseizoen met nieuwe macarons, peperkoek en een kerststronk.

Merchandising

  • Disneyland Paris lijkt Halloween over te slaan, want de winkels beginnen vol te liggen met kerstspullen, waaronder dingen om je kerstboom te hangen en verschillende beeldjes.
  • Bij Emporium kan je niet een Disney Loungefly kopen in de vorm van een kerstbrievenbus (€90).
  • Verder zijn er nog kerstkussens (€25) en Eeyore in kerstsfeer (€35).

Andere

  • Ben je iets kwijtgeraakt tijdens je bezoek in Disneyland Paris? Dan kan je gebruik maken van een website om je item te zoeken. Disneyland Paris werkt hiervoor samen met Troov.
  • Disneyland Paris biedt al even geen gehoor aan berichten op sociale media zoals Twitter, maar roept nu een ouderwets forum PlanDisney in leven waar je vragen kan stellen over je reis naar de Disney Parken. Andere leden kunnen deze dan beantwoorden.

Foto's: DLPReport, ED92, Disneyland Paris, InsideDLPCastle, DPhile, Main Street Gazette.

Elke week het weekoverzicht in je mailbox?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 41

13 oktober 2024 18:21

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 40

6 oktober 2024 15:30

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 38

22 september 2024 18:19
Je verblijf in Disneyland Paris
Zin in een trip naar de magie?

Bekijk de aanbiedingen

Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.