Reclame
terug

Disneyland Paris test eerste genderneutraal toilet

In Discoverland.

1 minuut om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

    De Disney Parken wereldwijd willen meer inclusieve en gastvrije omgevingen worden voor gasten van alle achtergronden en identiteiten. Eerder pasten ze de aankondigingen in het park aan en nu gaan ze een stapje verder. Er wordt een test gedaan met genderneutrale toiletten.

    De genderneutrale toiletten zijn te vinden in het themaland Discoveryland in het Disneyland Park nabij de attractie autopia. Dit gebouw had al twee toiletten voor vrouwen. Eentje daarvan is nu omgevormd tot genderneutraal toilet toegankelijk voor iedereen. De nieuwe borden hebben een icoon van een man, vrouw en combinatie van de twee. De aparte mannen en vrouwen toiletten blijven ook nog bestaan.

    Hoe lang de test gaat duren, is niet geweten, maar het niet de eerste keer dat Disneyland Paris genderneutrale toiletten test. Tijdens het Magical Pride-evenement in 2022 waren er ook al genderneutrale toiletten beschikbaar tijdens het evenement, maar niet tijdens de normale parkuren. Verder zijn al een tijdje de aankondigingen in het park aangepast. Zo wordt er niet langer gezegd 'dames en heren, jongens en meisjes', maar 'beste vrienden' of 'beste gasten'.

    Misschien ook interessant?

    Het wekelijkse Disney-overzicht - week 33

    25 augustus 2024 17:25

    Het wekelijkse Disney-overzicht - week 30

    28 juli 2024 12:32

    Het wekelijkse Disney-overzicht - week 28

    15 juli 2024 00:11
    Je verblijf in Disneyland Paris
    Zin in een trip naar de magie?

    Bekijk de aanbiedingen

    Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.