Reclame
terug

6 redenen (inclusief pro tips!) waarom je Disneyland Paris zonder kinderen moet bezoeken!

Geniet van rust, luxe en een onvergetelijke Disney-ervaring als volwassene
(jong)volwassenen

Disneyland Paris is misschien wel de meest magische plek op aarde voor kinderen, maar wist je dat het ook een droombestemming kan zijn voor volwassenen? ✨

Of je nu een doorgewinterde Disney fan bent of gewoon op zoek naar een uniek en romantisch uitje, Disneyland Paris heeft zoveel te bieden voor volwassenen die zonder kinderen reizen. In deze gids geven we je 6 redenen, met onze pro tips, waarom je als volwassene een perfect bezoek aan Disneyland Paris kunt plannen, en hoe je kunt genieten van de magie op je eigen manier. 🎢🍷

Veel mensen denken dat Disneyland Paris alleen maar leuk is als je met kinderen bent, maar dat is een misvatting. Dit betoverende resort biedt namelijk talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke ervaring, speciaal voor volwassenen. Denk aan luxueuze hotels, heerlijke restaurants, spannende attracties, en nog veel meer.

Waarom Disneyland Paris bezoeken zonder kinderen?

Disneyland Paris zonder kinderen bezoeken kan een verfrissende ervaring zijn. Je hebt de vrijheid om de dingen te doen die jij wilt, in je eigen tempo. Geen lange wachttijden bij kinderattracties, geen gehaast om aan het schema van anderen te voldoen – je hebt de volledige controle over je dag. Bovendien, de rust en sereniteit die je kunt ervaren tijdens een rustige wandeling door het park is simpelweg onbetaalbaar.

Een bezoek aan Disneyland Paris stelt je in staat om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Je kunt de magie van Disney volledig op je eigen voorwaarden ervaren. Of het nu gaat om het opnieuw beleven van je favoriete films, genieten van de parades en shows, of gewoon ontspannen in de prachtig ontworpen tuinen – Disneyland Paris biedt een magische ervaring voor iedereen, ongeacht je leeftijd.

Pro Tip: Boek een verblijf van meer dan één dag. Zo kan je alles op een rustig tempo beleven.

Reden #1: Je kiest zelf het perfecte moment

Één van de grootste voordelen van het bezoeken van Disneyland Paris zonder kinderen is de flexibiliteit in je planning. Omdat je niet gebonden bent aan schoolvakanties, kun je de drukste periodes vermijden en genieten van rustiger parken. Januari, maart en november zijn bijvoorbeeld uitstekende tijden om te gaan. Tijdens deze periodes zijn de wachttijden korter, de parken minder druk, en kun je genieten van de attracties zonder het gevoel te hebben dat je niet alles kan doen.

Pro Tip: Wil je echt genieten van een rustige ervaring? Plan je bezoek doordeweeks en vermijd weekends en feestdagen. Hierdoor kun je optimaal genieten van het park zonder veel volk.

Reden #2: Luxueus verblijven, omdat het kan

Een bezoek aan Disneyland Paris zonder kinderen biedt de perfecte gelegenheid om jezelf te verwennen met een verblijf in een van de luxe hotels in het resort. Denk aan de verfijnde charme van Disney’s Newport Bay Club, geïnspireerd door de elegante kuststeden van New England, of de moderne pracht van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, waar je kunt genieten van de iconische kunst en cultuur van New York met een Marvel-twist en natuurlijk het pas renoveerde Disneyland Hotel met de Castle Club kamers en gethematiseerd suites gebaseerd op Frozen en Belle en het Beest.

Deze hotels bieden niet alleen comfort en luxe, maar ook exclusieve extra’s zoals heerlijke spa-faciliteiten, en een prachtig uitzicht op Lake Disney of het Disneyland Paris en exclusieve meet en greets met de Disney Figuren.

Pro Tip: Overweeg om een upgrade naar een Castle Club-kamer te boeken. Dit geeft je niet alleen toegang tot een privé-lounge met gratis hapjes en drankjes, maar ook exclusieve in- en uitgangen naar het park, wat je bezoek nog aangenamer maakt.

Reden #3: Exclusief dineren met een driegangenmenu

Een bezoek aan Disneyland Paris zonder kinderen geeft je de mogelijkheid om te genieten van de culinaire hoogstandjes die het park te bieden heeft zonder tijdschema. Disneyland Paris heeft een indrukwekkend aanbod aan restaurants waar je kunt genieten van alles, van verfijnde Franse keuken tot internationale gerechten. Bistrot Chez Rémy, bijvoorbeeld, neemt je mee in de wereld van Disney’s “Ratatouille”, waar je kunt dineren in een charmant, op Parijs geïnspireerd decor. De gerechten zijn geïnspireerd door de Franse keuken en het menu bevat klassieke gerechten zoals ratatouille en gegrilde entrecote.

Een ander topadres is The Silver Spur Steakhouse, gelegen in Frontierland. Dit elegante restaurant biedt een uitgebreide selectie aan steaks en andere grillgerechten, perfect voor een avondje uit. En als je van vis houdt, is Captain Jack’s – Restaurant des Pirates een absolute aanrader. Dit sfeervolle restaurant neemt je mee op een culinaire reis door de Caribische eilanden, met een prachtig uitzicht op de attractie Pirates of the Caribbean.

Walt’s - An American Restaurant is een eerbetoon aan de legendarische Walt Disney zelf en biedt een unieke eetervaring in het hart van Main Street, U.S.A. Dit restaurant combineert de elegantie van een klassieke Amerikaanse eetgelegenheid met de charme en magie van Disney.

Terwijl je dineert, kun je genieten van prachtig ingerichte kamers, elk gewijd aan een ander deel van Walt Disney’s visionaire creaties, zoals Adventureland en Fantasyland. De menukaart biedt een verfijnde selectie van Amerikaanse gerechten, van sappige steaks tot delicate zeevruchten, allemaal bereid met een Franse twist.

Als laatste is er PYM’s Kitchen, een uniek en speels restaurant in het hart van het Marvel Avengers Campus. Geïnspireerd door de technologie van Hank Pym uit de Marvel-films, staat dit restaurant bekend om zijn verrassende gerechten die variëren van “super-size” tot “super-small.” Denk aan reusachtige pretzels, mini-burgers, en desserts die je smaakpapillen prikkelen met hun creatieve presentatie. 🍔🧁

Het interieur van PYM’s Kitchen is net zo innovatief als het menu, met een moderne, high-tech uitstraling die je het gevoel geeft dat je midden in een wetenschappelijk experiment zit. Dit is de ideale plek voor volwassenen die op zoek zijn naar een culinaire ervaring vol Marvel-mystiek en verrassingen. Of je nu een Marvel-fan bent of gewoon zin hebt in een unieke maaltijd, PYM’s Kitchen biedt een eetervaring die net zo indrukwekkend is als de superhelden zelf. 🦸‍♂️

Pro Tip: Reserveer je restaurant van tevoren via de Disneyland Paris app om zeker te zijn van een plekje.

Reden #4: Geniet van de rust in het zwembad of de spa

Na een dag vol opwinding in het park, is er niets beter dan jezelf te verwennen met een ontspannende spa-behandeling of een plons in het prachtige zwembad van je Disney Hotel. Deze hotels beschikken over een groot zwembad:

Voor een echt luxe ervaring kun je terecht in de Celestia Spa van het Disneyland Hotel. Deze spa biedt een serene omgeving waarin je volledig kunt ontspannen, met voorzieningen zoals een sauna, stoombad en een overdekt zwembad. Het is de perfecte plek om even weg te dromen en alle zorgen van je af te laten glijden.

Pro Tip: Boek je spabehandelingen of ga naar het zwembad vroeg in de ochtend of laat in de avond voor de ultieme ontspanning, wanneer het rustiger is en je optimaal kunt genieten van de faciliteiten.

Reden #5: Zet 's avonds een stapje in de Disney wereld

Als de zon ondergaat, verandert Disneyland Paris in een magisch wonderland dat volwassenen echt zal betoveren. De avondparades en shows zijn absoluut de hoogtepunten van de dag. De Disney Illuminations show, bijvoorbeeld, is een spectaculair visueel feest met vuurwerk, lichtprojecties en muzikale hoogtepunten van je favoriete Disney-films. Deze show, gehouden voor het kasteel van Doornroosje, is een must-see voor iedereen die de magie van Disney wil ervaren. Voor de avondshow kan je genieten van een heuse drone-show met maar liefst 500 drones.

Maar het avondentertainment stopt niet bij de shows. Na afloop kun je genieten van het bruisende nachtleven in Disney Village. Bezoek bijvoorbeeld Billy Bob’s Country Western Saloon voor live muziek en dans, of drink een cocktail in de stijlvolle omgeving van de New York Style Bar in het Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Dit is jouw kans om een avondje uit te beleven zoals je dat in de echte wereld zou doen, maar dan met een vleugje Disney-magie.

Pro Tip: Zorg ervoor dat je ruim op tijd je plek zoekt voor de avondshow, vooral op drukke dagen. Een goede plek kan het verschil maken tussen een leuke ervaring en een magische ervaring!

Pro Tip #2: Tijdens het kerstseizoen is de Redwood Bar in Disney's Sequoia Lodge een must-do. Deze is prachtig gedecoreerd met kerstverlichting en het grote haardvuur is prachtig.

Reden #6: Attracties voor volwassenen

Hoewel Disneyland Paris bekend staat om zijn familieattracties, zijn er genoeg attracties die volwassenen aanspreken, vooral degenen die op zoek zijn naar een dosis adrenaline. Hyperspace Mountain is bijvoorbeeld een iconische achtbaan die je meeneemt op een spannende reis door de ruimte. De combinatie van snelheid, muziek en visuele effecten maakt dit een onvergetelijke ervaring.

Ook Big Thunder Mountain, een achtbaan die zich afspeelt in een verlaten mijn, biedt een adrenalinekick die perfect is voor volwassenen. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer spookachtige ervaring, is The Twilight Zone Tower of Terror een absolute must. Deze attractie neemt je mee in de wereld van de oude Hollywood-glamour en een mysterieuze verdwijning, met als climax een huiveringwekkende val van meerdere verdiepingen.

Als je houdt van snelheid, dan kan je samen met Captain Marvel vechten in de ruimte in Avengers Assemble: Flight Force. Met verbluffende visuele effecten, razendsnelle bochten en een meeslepende verhaallijn, is Avengers Assemble: Flight Force een must-do voor thrillseekers en Marvel-fans.

Pro Tip: Maak gebruik van de Single Rider-lijnen voor populaire attracties. Dit bespaart tijd en geeft je de mogelijkheid om meer attracties te ervaren in minder tijd.

Conclusie: De Magie van Disney voor Volwassenen

Een bezoek aan Disneyland Paris zonder kinderen is een unieke kans om het park op een nieuwe manier te ontdekken. Het is een kans om jezelf te verwennen, te genieten van heerlijk eten, je innerlijke kind weer tot leven te wekken, en simpelweg te genieten van de magie die Disneyland Paris te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een romantisch weekend, een luxe ontsnapping, of gewoon een dag vol avontuur zonder de drukte van kinderen, Disneyland Paris biedt het allemaal. 🌟

Met deze tips ben je klaar om een onvergetelijke volwassen reis naar Disneyland Paris te maken. Vergeet niet om je bezoek van tevoren te plannen om optimaal te kunnen genieten van alles wat het park te bieden heeft. En bovenal, geniet van de magie! ✨

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 42

20 oktober 2024 17:48

Hoe houd je je kinderen geïnteresseerd tijdens het wachten in Disneyland Paris

27 september 2024 11:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 35

1 september 2024 16:59
Je verblijf in Disneyland Paris
Zin in een trip naar de magie?

Bekijk de aanbiedingen

Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.